Menu

Tips van de vakman

Als schilderbedrijf met vele jaren ervaring, hebben wij natuurlijk ook een waslijst aan tips. Wij willen u deze tips niet onthouden, dus doen wij u graag een aantal tips.

  • Wanneer u uw schilderwerk binnen en buiten regelmatig schoonhoudt, hebt u langer plezier van het schilderwerk. Verwijder dus regelmatig vlekken aan de binnenzijde en bijvoorbeeld mos, aanslag en schimmel aan de buitenzijde.
  • Het schilderwerk aan de buitenzijde is gevoelig voor invloed van buitenaf. Hebt u er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat er op het buitenschilderwerk door de jaren heen een grote hoeveelheid roetdeeltjes komt. Uiteraard is dit per woning verschillend, omdat niet in iedere wijk evenveel verkeer raast. Toch gebeurd het overal. Ook vetten en regen hebben zo hun nadelige invloed op houtwerken aan de buitenkant van uw huis. Dit alles maakt dat het schilderwerk buiten veel te verduren krijgt. Tijdig onderhoud voorkomt houtrot en dus ook onnodige kosten.
  • Kostbaar onderhoud kan worden uitgesteld, door uw houtwerk tijdig te reinigen met water en zeep. Uiteraard is het van belang om dit ook goed te drogen, want we willen niet dat er teveel vocht in het hout trekt.
  • Zorg voor een goede ventilatie in huis. Zodra een huis van binnenuit slecht geventileerd wordt, trekt het vocht via het hout naar buiten. Dit heeft houtrot tot gevolg. Bij slechte ventilatie trekt maar liefst 90% van het vocht naar buiten via uw houten kozijnen. Naast het feit dat goede ventilatie dus beter is voor uw schilderwerk en kwaliteit van de kozijnen, is het allerbelangrijkste dat het beter is voor uw gezondheid en welzijn.
  • Gaat u zelf aan de slag met schilderen, haalt u dan de juiste materialen in huis. Moderne verven en lakken hoeven niet meer verdund te worden, omdat ze op de juiste strijkdikte worden geleverd. Zodra u alsnog de verf gaan verdunnen, gaat dat ten koste van de kwaliteit. Houdt u er ook rekening mee dat de verflaag of laklaag sterker wordt, naarmate u meerdere lagen aanbrengt. Uiteraard dient dit zorgvuldig te gebeuren, want het gevolg kan zijn dat u te fanatiek aan de slag gaat en in uw enthousiasme oneffenheden aanbrengt.